Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΙΚΩΝ & ΕΦΗΒΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ
Πεσμαζόγλου 8, 105 59 Αθήνα, Τηλ. 210 3230196 Fax 210 3246010 κιν.6944340277


Α.Π. 12
Αθήνα, 26-01-2009

Προς
Πίνακας Αποδεκτών

Θέμα: «ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ»

Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι,
Σας ενημερώνουμε ότι εδώ και πέντε χρόνια οι υπάλληλοι του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση, καθώς αντιμετωπίζουμε σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της καθυστέρησης της μισθοδοσίας μας (σήμερα απλήρωτοι από το Νοέμβριο 2008).
Συνεχίζουμε παρόλα αυτά να πηγαίνουμε στην εργασία μας, πιστεύοντας στον επιτυχημένο θεσμό και το έργο των Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών, αλλά και γιατί αισθανόμαστε υπεύθυνοι απέναντι στα παιδιά που επισκέπτονται τις βιβλιοθήκες και έμαθαν να αγαπούν το βιβλίο μέσα από αυτές.
Στις 12 Ιανουαρίου 2009 σε συνάντηση του Σωματείου μας με την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών κα Αλεξία Έβερτ-Αλβέρτη ακούσαμε δυστυχώς για πρώτη φορά να γίνεται λόγος για κλείσιμο βιβλιοθηκών και απολύσεις υπαλλήλων λόγω έλλειψης χρηματικών κονδυλίων.
Αναγκαζόμαστε να διαμαρτυρηθούμε για μια ακόμη φορά για το αυτονόητο, ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ σε καμία περίπτωση να κλείσουν βιβλιοθήκες, οι οποίες αποτελούν εστίες γνώσης και πολιτισμού στους τόπους τους. Διαμαρτυρόμαστε και ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας στα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας, Οικονομικών, Εσωτερικών, Πολιτισμού, Εργασίας, ώστε να στηρίξετε το θεσμό των Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών, που διαμορφώνει υπεύθυνους πολίτες με κρίση και κοινωνική συνείδηση.
Κυρίες και κύριοι, δεν είναι δυνατόν να παραβλέπονται τα ευεργετικά αποτελέσματα και η κοινωνική αποδοχή ενός τέτοιου θεσμού.
Παρακαλούμε, λοιπόν, να ενεργήσετε άμεσα, προκειμένου να βρεθεί οριστική και μόνιμη λύση, που θα εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία και τη βιωσιμότητα του Οργανισμού.
Εμείς ως εργαζόμενοι προσδοκούμε στη διασφάλιση και στη στήριξη του θεσμού αυτού, ώστε να πάψουν να ελλοχεύουν κίνδυνοι και να υπονομεύεται η εργασιακή μας σχέση κάθε φορά που βρισκόμαστε μπροστά σε νέες ηγεσίες (αλλαγή Υπουργού Παιδείας – αλλαγή Δ।Σ. Οργανισμού).

Tο Δ.Σ.
Η Πρόεδρος Η Γραμματέας